Som framgått av tidigare utskick har jag nu tillträtt som tf. verksamhetsansvarig på Södra Climate Arena. Att försöka ge sitt sitt yttersta för att förvalta pundet väl får bli mitt sätt att tacka för förtroendet. På fritiden jobbar jag en del i skogen vid mitt torp mellan Lessebo och Kosta och har som Södra-medlem genom åren dragit fram en och annan kubikmeter leveransvirke och massaved. Så gärdsgårdarna och stenmurarna som avgränsningar på Södras parkeringsplats känns igen. Och där bakom björkarnas slöja lyser ”den röda stugan”. Istället för att kränga av sig sågstövlarna i torpets fuktiga farstu tar jag här av mig lågskorna inför Sveriges vackraste tennishall. Jag trivs väldigt bra och känner också stor lust att tillsammans med Pontus och andra utveckla verksamheten på olika plan.

Började känna lite på den vita sporten på gräsbanan som farsan anlagt invid ovan nämnda torp. Farsans stående kommentar var: ”I år studsar det bättre än någonsin.” Det gjorde det inte. Annars är jag tennisuppfostrad i Växjö TS, en klubb som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Där var jag på 70-talet en del av gänget som fanns runt Mats Wilander. Hade en liten en paus från tennisspelandet under mina år i Kristianstad på 90-talet, men så fort jag flyttat tillbaka till Växjö 2005 gick jag ner till Strandbjörkshallen och köpte ett racket. Upplevde en renässans och har sedan dess spelat en hel del veterantennis.

Tennis är en fantastisk sport. Alltid lika roligt att försöka träffa den där bollen. En frizon i livet och samtidigt en möjlighet att träffa trevliga människor. Och tennis kan du spela hela livet och med tennisens hjälp blir livet långt visar färska vetenskapliga undersökningar. Att verka för att så många som möjligt ska upptäcka denna sport är ett av de stora uppdragen för entusiasterna i Strandbjörkshallen och Södra Climate Arena. Låt oss utnämna oss till tennisambassadörer.