Södra Climate Arena är en hall byggd i passivhusteknik. Det innebär att den värms upp av den energi som genereras av de som vistas i hallen och belysningen i byggnaden. I hallen ryms fyra tennisbanor. Spelunderlaget är Latex-Ite softcourt som är en typ av hardcourt. Till banorna finns en läktare, placerad på banornas ena kortsida, med plats för maximalt 150 åskådare.

Konstruktionen består av bärande stomme i limträ, både i pelare och huvudtakbalkar liksom i bärande innerväggar och bjälklag. Väggpanel och golv består av svensk ask och takpanel av fura.

Gym

På nedre plan ligger ett gym som är utrustat för styrketräning, aerob träning och koordinations/balansträning. Fria vikter i form av skivstänger och hantlar, lämpligt utvalda maskiner, aeroba träningsredskap som spinningcykel och roddmaskin samt redskap för balans- och koordinationsträning.

Öppen köksdel

En öppen köksdel med välkomnande möblemang är placerad i hallens centrala del i direkt anslutning till läktare. Här finns möjlighet för besökare eller spelare att koppla av med en kopp kaffe eller te.

Konferensrum

Det finns två konferensrum i Södra Climate Arenas övre plan. Det västra konferensrummet rymmer 30-40 konferensdeltagare och i det östra är det plats för 20-30. Utrymmena kan också användas som matsal i samband med festligheter.

Omklädningsrum

Omklädningsrum med dusch och bastu finns i nedre plan. Skåp för att låsa in sina värdesaker och kläder finns för den som önskar.

Exponeringsplatser

På ett antal platser i hallen finns möjlighet att marknadsföra sin verksamhet och sina produkter för de företag som är partners.

Hallens exteriör är stramt rak och tydlig och klädd i traditionellt rödmålad träpanel, specialdesignad lockpanel i gran, som en återspegling av klassisk svensk hustradition.